Antin raparperipiiras
Pohja:
150g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl kermaviiliä
½ dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
2-3 raparperin vartta
Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Painele taikina hyvin voideltuun irtopohjavuokaan, halkaisija n. 20 cm. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada taikinapohjan päälle. Lisää kuoritut ja pieneksi paloitellut raparperit täytteen päälle. Paista 200 asteisessa uunissa alaritilällä n. 30 min. Tämä on alkuperäinen ohje, mutta minä teen hieman toisin. Eli sekoitan kaikki täytteen aineet, myös raparperin, ensin ja laitan täytteen jääkaappiin siksi aikaa kun teen pohjan. Vaniljaa laitan vähintään 2 tl ja raparperiä paljon. Paistanut olen pyöreässä lasivuoassa.