maanantai 13. joulukuuta 2010

Reissu päivä 1

Nyt on reissu Tallinnaan heitetty ja nyt pitäsi olla viikko lomaa lomasta toipumiseen. Lähdettiin perjantai aamuna 5.30. Autossa oli melkein 50 matkustajaa. Mentiin aika haipakkaa Helsinkiin, kun siellä on kauheasti lunta ja siksi huono ajokeli. Päästiin kuitenkin kohtuullisen hyvin satamaan noin 2 tuntia ennen laivan lähtöä, joka lähti 14.30. Laiva oli ihan täynnä kaikenlaista kulkijaa. Merellä tuuli, mutta ei kovin paljoa. Tallinnan satamassa oltiin 16.30 ja hotellissa lopulta noin 1,5 tunnin kuluttua.

Olemme käyneet Tallinnassa ennenkin talvi aikaan, mutta siellä ei ole koskaan ollut noin paljon lunta. Ilmeisesti siellä on vieläkin joku ryssänvallanalainen mentaliteetti töiden tekemisessä, kun yhtään ei tehdä lumitöitä. Voi jessus, täällä ei edes syrjäkylillä ole niin huonosti aurattuja teitä, puhumattakaan että kaupungissa olisi niin huonosti huolehdittuja katuja.

Pidän Tallinnasta ja käyn siellä mielelläni, mutta tämä reissu oli yhtä rämpimistä. Satamasta hotelliin on ehkä kilometrin verran ja autolla mentiin sitä matkaa ainakin kolme varttia. Kävelemällä olisi mennyt muutama minuutti. Paljon liikennettä+lunta ja soppa oli valmis. No hotelllissa oli kaikki valmista majoittumiseen. Levättiin vähän aikaa ja ei kun menoksi etsimään syöntipaikkaa. Siinä vaiheessa iltaa oli takana jo kohtuullisen pitkä päivä. Olin herännyt 02.00 ja valvonut siitä saakka.

Ei jaksanut ruveta etsimään kovin gurmee ;) paikkaa, joten päädyttiin syömään pizzaa. Ravintola oli Vapiano. Siellä paiskattiin sisään mennessä "luottokortti" käteen. Kun tilasi ruokaa tiskiltä sille kortille ladattiin maksut ja sillä maksettiin lähtiessä. Ihan hauska systeemi. Pizza oli varmaan 35 cm halkaisijaltaan, joten kyllä sillä enin nälkä lähti. Iso olut maksoi 2 euroa.

Jatkettin matkaa vanhaan kaupunkiin päin ja käytiin joulutorilla. Siellä oli paljon kojuja joissa möivät kaikenlasia käsitöitä, sekä glögiä. Sitä oli alkoholipitoista ja ilman alkoholia. Juotiin yhdet ja katseltiin ihmisvilinää. Alkoi olla jo myöhä ja kauhea väsy, niin kurvattiin kaupan kautta hotellille. Unta palloon ja kohti uutta päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti