lauantai 21. toukokuuta 2011

Raparperipiirakka

Nyt kun alkaa olla raparperiaika niin tekaisin tuossa mielipiirakkani. 


Antin raparperipiiras 


Pohja:
150g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl kermaviiliä
½ dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
2-3 raparperin vartta


Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Painele taikina hyvin voideltuun irtopohjavuokaan, halkaisija n. 20 cm. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada taikinapohjan päälle. Lisää kuoritut ja pieneksi paloitellut raparperit täytteen päälle. Paista 200 asteisessa uunissa alaritilällä n. 30 min. Tämä on alkuperäinen ohje, mutta minä teen hieman toisin. Eli sekoitan kaikki täytteen aineet, myös raparperin, ensin ja laitan täytteen jääkaappiin siksi aikaa kun teen pohjan. Vaniljaa laitan vähintään 2 tl ja raparperiä paljon. Paistanut olen pyöreässä lasivuoassa.

 






1 kommentti:

  1. oi wau minäki laitan raparperit joko alle tai sekaan, tuntuu jotenki hoopolta jättää ne siihe pälle.

    VastaaPoista