sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Kotona ollaan

Reissussa oltiin siis ke-pe. Paljon oli taas linja-autossa istumista täältä Helsinkiin ja takaisin, mutta itsehän sitä vapaaehtoisesti sinne hinkuaa. Linja-autossa oli vajaa 30 matkustajaa, joten vapaita paikkoja oli muutama. Koko ajan oli hyvä ja lämmin sää. Merellä ei tuullut yhtään. Tuntui kuin laiva ei olisi edes liikkunut mihinkään, kun ei keikuttanut. Laivalla oli tilaa vaikka kuinka paljon. Joskus on ollut niin täyttä, ettei ole meinannut millään sopia mihinkään istumaan tai kunnolla kulkemaaan. Nyt oli vara valita vaikka mistä istumapaikka. Tai siis mennessähän meillä olikin hytti, kun oltiin laivassa yötä.

Kaupungilla kävelyä tuli ihan kiitettävästi, kuten tavallista. Mielestäni turisteja oli vielä vähän liikeellä. Jonkinverran italialaisia, kiinalaisia, japanilaisia, ruotsalaisia näin. Pari hollantilaista naista oli syömässä Olde Hansassa samaan aikaan, kuin me. Ei olla vuosiin käyty tuolla syömässä, niin jo lähtiessä päätettiin tällä kertaa siellä käydä. En tiedä oliko makunystyrät huonossa kunnossa vai kokissa vika, mutta en kyllä ihan tyytyväinen ollut tällä kertaa.

Sitä kun ei ole nuorenemaan päin, niin väsy tulee tuommoisessa reissussa. Piti tänäänkin vielä ottaa liki neljän tunnin ehtoneet. Tosin käytiin aamulla jo mökillä puuhommissa, että sieltä sai varmaan raitisilma myrkytyksen.