keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Kurssia ja salia

Tänään oli suht koht kiva päivä. Kurssilla kertailtiin vähän Exceliä. Vastahan minä viime keväänä sen AB-kortin sain, mutta kun ei Exceliä ole käyttänyt niin vähän oli hakusessa.  Kaavioita en kyllä oppinut kunnolla tekemään silloin edellisellä kurssilla. Jotenkin en vaan ymmärtänyt tätä uutta 2007:n systeemiä. Nyt kertauksessa tuli uuttakin asiaa ja joitakin ahaa elämyksiä. Ei ole totta Excelistä minulle ahaa jne.Taitaa loppukin järki olla nyrjähtämässä ;)

Jossakin välissä päivää olisin tarvinnut sitä nyrkkeilysäkkiä, mutta kun sitä ei ollut, niin piti purra hammasta. Tavallisen tohelo olen minäkin, mutta kyllä minä aina pyrin kuuntelemaan mitä siellä luokan edessä sanotaan. Herra besserwisserillä tuntuu olevan päinvastainen tapa ja sitten sitä ihmetellään kun ei onnistu ja mitä piti tehdä. Sen ymmärtäisi jos kyseessä olisi pahainen teini, mutta kun kaikki ollaan jo aikuisia. No jokainen taaplaa tyylillään ja kaikki me tehdään eri tavalla. Tässä kurssissa on kyllä pakostakin aika kova vauhti, kun aikaa on loppujen lopuksi aika vähän ja asiaa on paljon.

Salilla kävin tietysti tänäänkin. Tein ihan tavallisen treenin ja vieläkään en saa  yhdessä laitteessa kaikkia toistoja tehtyä. Tosin tässähän on vasta toinen viikko menossa, joten kai minä jumankekka saan ne vielä josku punnerrettua kaikki 22 kertaa. Nyt menee 10-15 riippuen siitä lepäänkö hetken välillä.


Lopuksi pieni kasku, joka itseäni kovin miellyttää, r-vikainen kun olen.
Puheterapeutti opetti pienelle tytölle r:n ääntämistä. Sitä harjoiteltiin mm. matkimalla karhun murinaa. Tyttö alkoi kyllästyä jatkuvaan harjoitteluun ja sanoi: Ei kaikkien kajhujen tajvii mujista.

tiistai 14. syyskuuta 2010

Tietotekniikan "ihanuus"

Tänään kiukutti niin maan perskeleesti.  Aamulla piti olla netin kautta luento, jota me kurssilaiset oltaisi katsottu. Minäkin olin jo hyvissä ajoin paikalla hirmu kiinnostuneena uudesta asiasta. Eihän siitä tullut yhtään mitään. Ääni ei kuulunut kunnolla tai ei oikeastaan yhtään. Pirusti oli viisaita ihmisiä siellä toisessa kaupungissa sitä touhuamassa, mutta tulos oli meille nolla.Se kun tämä tietotekniikka on kuulemma tehty helpottamaan ihmisten elämää :) Aamupäivä meni siinä sitten ihan pelastusarmeijalle. Sinäkin aikana olisi kerinnyt opiskella jotain ihan oikeaakin asiaa.

Onneksi kotiin pääsi pois kohtuullisen aikaisin. Kävin salilla purkamassa enintä kyrsimistä. Tuli mieleen, että pitäsköhän ostaa kotiin nyrkkeilysäkki. Siihen saisi purkaa päivän aikana mielen päälle käyneet asiat. Tai minun tapauksessa se olisi viisainta laittaa sinne kurssipaikan käytävälle.

Tiesin jo kurssille pyrkiessäni, että siellä joutuu tekemään pari- ja ryhmätöitä. Ajattelin kuitenkin, että tavalla tai toisella pääsen niistä livistämään. Oho eipä onnistukaan. Kun kyse on sosiaalisesta mediasta, niin pitää olla niin sosiaalinen, että yököttää. Syy on kyllä kokonaan minussa. Minä en vaan pysty siihen, ei riitä resurssit olla niin hel....n sosiaalinen, kuin monet muut, jotka jaksavat aina hymyillä ja olla niin #&/*aarrrrrgggggggggggggghhhhhhhhhhhhh.

No ei auta itkut markkinoilla. Itsepähän olen itseni tällekkin kurssille tunkenut.

maanantai 13. syyskuuta 2010

Kurssi alkoi

Aloitin tänään tiety-tietotyötutkintokoulutuksen. Meitä oli valittu sinne 14. Sukupuolijakauma taisi olla suunnilleen puolet ja puolet. Monenlaisia ammatteja ja ikäluokkia oli edustettuna. Eiköhän sitä seuraavat kolme kuukautta tulla toimeen ihan kivasti.

Salilla kävin treenaamassa tänään. Eilen oli huono olo, kun verenpaine oli hiukkasen alhaalla ja huippasi sen takia. En uskaltanut lähteä riekkumaan, jos vaikka olisin kupsahtanut sinne. Tänään ei ollut mitään vaikeutta. Hyvinhän tuota alkaa muistaa mitä missäkin laitteessa tehdään. En tiedä voiko olla totta, mutta tuntuu kuin jo viikkoon olisi tullut lisää voimaa ja reippautta. Luultavasti se on vaan minun kuvittelua.

Varmaan tulee vielä niitä päiviä jolloin ei kehtaa millään lähtee treenaamaan, mutta silloinkin on vaan koetettava tsempata itseään jatkamaan. Sitäpaitsi kun tästä salihommasta maksaa, niin sekin aika paljon vaikuttaa kehtaamiseen.