perjantai 24. syyskuuta 2010

Torstain ja perjantain turinat

Torstaina oli kurssilla kuvankäsittelyä. En ole juurikaan sitä harrastanut, niin oli aika orpo olo. Pitää nyt sitten yrittää perehtyä siihen paremmin. Latasin kotikoneelle saman ohjelman netistä, kuin millä harjoiteltiin kurssilla. Ei se kovin vaikeaa taida olla, mutta aikansa vie oppiminen.

Tulostimen kanssa löin kotona painia, kun en millään meinannut saada sitä toimimaan. Piti asentaa pari kertaa uudelleen. Kyllä katossa sai hämiksenverkot kyytiä, kun minä perk..... luettelin. Siirsin nimittäin tulostimen läppäriin ja ne ei oikein tulleet ensin toimeen keskenään. Läppäri on kohtuu uusi, mutta tulostin on 12 vuotta vanha mustesuihku. Ihan toimiva peli kyllä muuten.

Jumpassa kävin eilen illalla ja sieltä oli väki vähentynyt puoleen eka kerrasta. Taas oli sama juttu kuin silloin aiemmin, eli olin koko ajan eri tahdissa kuin muut. Jo on kumma kun ei ihminen erota vasenta/oikeaa, ylös/alas jne. Se meni jo nauruksi koko asia siellä. Ohjaaja sanoi, ettei se haittaa kunhan teen ne liikkeet jotenkin.

Mökille olisi tehnyt mieli, mutta sää oli niin huono, ettei viitsinyt lähteä. Saunaankin tekis mieli, mutta taloyhtiön sauna on rempassa. Voi kurjuutta :)

Salilla en käynyt eilen enkä tänään, mutta huomenna menen. Ja hierontatuoliin voisin mennä uudelleen, kun entiset muhkurakivut ovat loppuneet. Nyt voisin unohtaa nämä tietokone jutut kokonaan tälle loppuillalle ja katsoa vaikka jotain typerää televisiosta.

keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Illan lopuksi

Voi kauhistuksen kanahäkki, kun aukaisin kurssin oppimisympäristön äsken. Sinne oli tullut 6 uutta tehtävää. Ei meitä ainakaan helpolla päästetä. Pitää taas hernettä yrittää pyörittää, että jonkinlaisia vastauksia sinne saisi kirjoitettua. Vettä on satanut lähestulkoon koko päivän. Onneksi silloin oli satamatta, kun kotiin kävelin. Kotona nakkasin repun eteiseen otin toisen tilalle ja menin salille. Se olikin hyvä päätös, jäi illasta aikaa tehdä kurssitehtäviä ja harjoituksia. Nyt taidan paiskata koneen kiinni ja vähän aikaa olla vaan. Ihan mitään miettimättä.

Sadepäivänä

Oe voe. Eilen en jaksanutkaan mennä salille illalla. Oli niin väsy ja huono olo. Sain sitten kotona tehtyä kurssiin liittyviä tehtäviä ja siinä menikin useampi tunti. Kaikenlaista pohtimista joutuu harrastamaan ja herne on kovalla rasituksella :) Aamulla tuli vettä taivaan täydeltä ja sain pummittua mieheltä kyydin kurssille. Siinä oli vaan se huono puoli, että iltapäivällä joutuu kävelemään kotiin. Onneksi matka ei ole pitkä.

Ohjelmien asennuksia on tehty aamupäivä ja iltapäivällä taitaa olla Wordiä. Ärsyttää miten paljon on unohtunut, kun ei ole Office ohjelmia oikein paljon käyttänyt. Ei vaan kotona tule harjoiteltua, kun ei ole oikeaa tarvetta. Tänään kyllä pitää yrittää salille joutua, vaikka sataisi vanhoja akkoja hameet korvissa. Aamullakin olo oli kuin olisi tulossa joku räkätauti. Toivottavasti ei kumminkaan tule. Keväällä 2007 sairastin 9 viikkoa putkeen yskää, nuhaa ja pikku lämpöä. Se oli joku virustauti, johon ei tehonneet mitkään lääkkeet. Vähänkö oli huono kunto sen taudin jälkeen.

Mulla on taas parina päivänä  hermot palaneet. Tökkii nämä konehommat välillä ja sitten alkaa v-tutus käyrä heti nousemaan. Ja onhan tuo herra besserwisserkin ollut kiitettävästi äänessä "tietämyksineen". No se siitä.

tiistai 21. syyskuuta 2010

Hierontaa

Eilen salilla ollessa kävin hierontatuolissa. Luulin se olevan sellainen, joita näkee kaupoissa myytävän. Jopa sitä ihminen voi erehtyä. Se oli oikein laiskanlinnan näköinen ja siellä oli jotkut kuulat tai virtuaalikädet jotka mylläsi pitkin vartaloa. Herrimunjee, että selkämuhkurat sai kyytiä. Tänään sitten onkin niin kipeitä paikkoja että vallan. No kärsi ruumis olet nähnyt parempiakin päiviä :)

Kurssilla asennettiin ohjelmia virtuaalisesti. Se oli oikein kivaa, niin kauan kunnes putosin kärryiltä. Heti kun ajatus vähänkin herpaantuu, putoaa. Tokihan ne kouluttajat neuvoo ihan kädestä pitäen, mutta kun ei aina jaksaisi vinkua apua. Sitä kun luulee osaavansa jotakin. Höpöhöpö.

Iltapäivällä olisi tarjolla Wordin kertausta. Kurssin loputtua pitää piipahtaa kotona ja lähtee sitten salille. Oli aikomus nousta aamulla aiemmin ja käydä treenaamassa jo ennen kurssille tuloa, mutta kun yöllä taas valvoin, niin en jaksanut.

maanantai 20. syyskuuta 2010

Apuva

Jessusmariamagdaleena tännään taitaa levitä pää. Herra besservisser on taas viimeisen päälle vauhdissa. Hölö hölö lähes koko ajan. Tarttee taas mennä salille repimään, että enimmät höyryt saa päästettyä ulos. Ja taidampa käydä niitä nyrkkeilysäkkien hintoja katsomassa. Tänään oli henkilökohtaistamiskeskusteluja ja Wordin kertausta. Keskustelussa ei kauan nokka tuhissut, kun mulla oli paperi täytetty valmiiksi ja harjoittelupaikka on selvä.

sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Useamman päivän turinat

Mistähän sitä nyt alkaisi. On monta päivää mennyt eikä ole tullut kirjoitettua tänne. Torstaina ainakin oltiin kurssilla ja kertailtiin Exceliä. Kyllä sieltä aivojen uumenista jotain muistui mieleen, kun taas käytti funktioita sun muita. Ei ne ihan kaikki ole unohtuneet. Kaksi kurssilaista on lopettanut, mutta niiden tilalle tulee uudet huomenna, maanantaina. Perjantaina oli etäpäivä, jolloin oli tarkoitus etsiä harjoittelupaikkoja ja täytellä Hopsia. Minulla on harjoittelupaikka jo valmiina. Oli jo ennen kurssin alkua, joten minulla on hyvin pullat uunissa. Useimmilla taitaa olla vaikeuksia asian kanssa. Mutta onhan tässä vielä aikaa kolmisen viikkoa, ennen kuin harjoittelu alkaa.

Torstai illan jumppa jäi väliin, kun käytiin mökillä. Oli niin hieno ilma, että vietin sen illan mieluummin ulkona, kuin lähdin hyppelehtimään jumppaan. En toki aio ottaa tavaksi livistää siitä jumppa touhusta, mutta nyt oli suorastaan pakko nauttia ulkoilmasta. Koko viikon kun oli päivät ollut sisällä.

Salilla olen käynyt kiltisti ja eilen sain ensimmäisen kerran tehtyä kaikki toistot siinä laitteessa, jossa en niitä ole vielä saanut. Pakko sanoa siinä laitteessa, kun en muista mikä sen oikea nimi on. Joku käsivoimien kohotus systeemi se on. En vieläkään saanut toistoja tehtyä yhtä kyytiä, mutta kun välillä kaksi kertaa huilasin hetken niin, sisulla meni viimeiset. Jopa olin polleaa :)

Paino on mennyt taas viikon aikana jonkin verran alaspäin. Taisi olla noin ½ kg. Kokonaissaldo on siis vähän yli kolme kiloa. Vähän tämän kurssihomman ja uuden elämän syömisen kanssa on vielä yhteensovittamista, mutta eiköhän se joku tasapaino siihen löytyne. Jotain pientä helppoa syötävää olen pitänyt mukana päivällä, hedelmiä, pähkinöitä, jugurttia. Kotona olen sitten syönyt lämpimän ruuan. Ja tietysti kunnollisen aamiaisen olen syönyt kotona.