perjantai 25. helmikuuta 2011

Mitäpähän mitäkin

Kuka muistaa vielä pienen Timo Turusen, joka lauloi Tenavatähti kilpailussa 1990? Silloin hän lauloi hyvin hellyttävästi Minä olen muistanut-kappaleen. Olin suununtaina kuuntelemassa Joensuun Ooperayhdistyksen konserttia ja siellä lauloi tämä samainen, ei enää niin pikkupoika, aarioita hienolla tenorin äänellään, ja sai ehdottomasti parhaimmat aplodit koko sakista.

Alkuviikosta olin salilla useamman tunnin/pv. Katsoin vähän tutustujien perään ja opastin jos oli tarvetta. Sain muutaman kerran selvittää salin toimintaa ja laitteiden käyttöä. Itse kävin ohjaajan kanssa läpi ne muistamisen tueksi edellisellä viikolla. Olihan tuo kiva, että kysyivät minua siihen hommaan. Teen liikkeet puhtaasti ja olen sanavalmis, "mistähän ne sen ovat huomanneet"?

Tänään sain vihdoinkin ostettua uudet farkut. Kävin aamulla valokuvaamassa joen rannassa jääveistoksia. Sieltä tullessa päätin mennä Carlsonille ja katsoa vielä kerran löytyykö uudet housut tai siis farkut. Onneksi siellä oli sama myyjä, joka etsi minulle sen paidan hautajaisiin. Sanoin sille, että kun löysit minulle hyvän paidan niin löydät varmaan uudet farmmaritkin. Ja niin löysi. En edes tiennyt kokoani, mutta hän katsoi minua ja niin vaan ekat farkut istuivat ihan hyvin. Kaikki oli sopivaa jopa lahkeen pituus, jotka minulla tahtoo olla aina liian pitkät. Tästä lähtien jos tarviin jotain vaatetta ja en onnistu itse löytämään sopivaa, menen aina Carlsonille tämän ihmisen palveltavaksi. Siinä on hyvä ja osaava myyjä.

sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Onhan sitä kaikenlaista

Luin tuossa just säätietoja ensi viikolle. Pakkasta näkyy piisaavan. Ei minua se oikeastaan muuten haittaa, mutta naama tahtoo jäätyä ja hengitykseen ottaa. Pidän kyllä kaulaliinaa suun edessä ja se auttaa jokin verran. Siinä on haittapuolena liinan kostuminen hengitysilmasta, mutta minun liina on kyllä niin pitkä, että sitä voi siirtää tarpeen mukaan.

Kokous ilmottautujia on loppujen lopuksi 10. Nyt on päätettävä kannattaako tuolla määrällä kokous toteuttaa niissä tiloissa, mihin olen tehnyt alkuvarauksen. Se selviää toivottavasti huomenna. Sitten teen/en tee lopulliset varaukset ja homma on siinä. Oma jatkamiseni niissä hommissa on taas katkolla. Ei oikein jaksaisi "heittää helmiä sioille", kun ei näköjään ole kiinnostusta mihinkään. Pelkäävät vissiin, että joutuvat toimikuntiin.

Salilla olen käynyt ja 7.3 on taas kehonkoostumusmittauksen vuoro. Nyt tulevalla viikolla on ma ja ti terveyspäivät salilla ja minäkin olen siellä seassa palloilemassa. Vähän yritän katsoa tutustujien perään, etteivät ihan väärinpäin laitteisiin tunge.

Perjantai-iltana oli koulua 14 - 19. Minä kyllä lähdin ennen 17, kun oli saunailta. En siinä paljon tainnut menettää vaikka lähdinkin. Aika peruskauraa ovat läpi käyneet. Eilen käytiin Rantapuistossa ja Ilosaaressa katsomassa jäänveistoa ja uijia.Pitää olla aika eskimo, kun siinä säässä ui. Brrrrrr. Jäänveistäjät vasta aloittivat silloin, joten eipä niitä teoksia vielä nähnyt. Lumesta oli kyllä tehty kaikenlaista.

Nyt pitää lähtee suihkuamaan ja sit kuuntelemaan oopperayhdistyksen konserttia Carelicumiin.