torstai 14. lokakuuta 2010

Lunta arggghh

No nyt sitä tuloo, ihan taivaan täydeltä. Kävin jumpassa ja pois tullessa ei meinannut eteensä nähdä, kun suoraan silmiin satoi. Toivottavasti  sade loppuu aamuksi ja sulaa koko lumi pois. Vaikka sama kai se on mikä muu aamulla kyrsii, kuin uusinta tentti. Voi jessusmariamagdaleena, kun saisi sen läpi toisella kerralla. Ei viitsisi eläkeikään asti käydä tenttimässä eto asioita :(

 Eilen kävin salilla ja huomasin, että kehitystä on tapahtunut ihan kivasti. Siis minun kunnon kehitystä. Onhan se hyvä, että alkaa jossakin näkymään, kun siellä muina töinään käy.  
 

tiistai 12. lokakuuta 2010

Tietoturvaa ym.

Oli taas tänään niin kiire tunneilla, että en varmaan kaikista muistiinpanoistani saa edes selvää. Paljon kyllä minä ainakin opin uutta. Heti piti kotona kokeilla ja kyllähän ne toimii. Esim. jos käyttää Firefox-selainta, niin kannattaa laittaa lisäosaksi Adblock Plus ja Flashblock nimiset pienet ohjelmat. Niillä pääsee eroon aika hyvin mainoksista ja flasheista, jos ei niistä tykkää.

Kuntoilua en harrastanut tänään muuta kuin kurssimatkat pyöräilin. Piti välillä vähän kotihommiakin hoitaa. Joku kummitus oli taas tiskipöydälle kasannut rovion tavaroita. Oli siivottava se ja laitettava punajuuria purkkeihin. Siinäpä sitä saikin läträttyä pöydän punajuureen, vaikka kuinka varovaisesti yritti touhuta. Pöytä oli kuin parhaankin tappelun jäljiltä "verta" puolillaan :)

Päivällä näköjään satoi luntakin, mutta onneksi ei vielä pysyvästi. Minä kun en ole mikään talvi-ihminen, niin tulisin kyllä toimeen ilman metrisiä kinoksia ja  sadan asteen pakkasta. Mutta sieltä ne vielä tulee halusimpa minä sitä tai en.

maanantai 11. lokakuuta 2010

Niisk :(

Kuulin juuri surullisen uutisen. Tuttavien koira oli pitänyt päästää pois tästä maailmasta tänään. Tuli niin elävästi mieleen se, kun Pepi vietiin viimeisen kerran eläinlääkärille. Täytyy myöntää, että tippa on nyt linssissä.

Kävin rääkkäämässä itseäni salilla. Oikein kaksi kertaa vedin ohjelman läpi. Pari laitetta piti kyllä jättää toisella kierroksella väliin, kun käpälistä loppui puhti.

Kurssilla oli tietoturvasta juttua koko päivän. Kyllähän tuossa oli paljonkin uutta ja hyödyllistä asiaa. Pitää vaan koettaa itsekin niitä neuvoja noudattaa, mitä oppi.

sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Yleistä löpinää

Kamalan kova tuuli on ollut koko viikonlopun. Käytiin aamupäivällä kävelyllä niin välillä tuntui, että olisi kaulaliina ollut tarpeen. Käsineitä en kyllä vielä tarvinnut. Mieshän tuo meinasi taas paleltua kuin russakka, vaikka sillä oli tuulta pitävä pukukin päällä. Käytiin kalamarkkinoilla samalla. Kyllähän siellä monenmoista oli tarjolla, mutta hinnat oli aika kovat. Ostin mausteita, koska ne olivat mielestäni ihan kohtuu hintaisia.

Samalla kävelyreissulla nähtiin oikein sievä sheltti istumassa yhden pakettiauton etupenkillä. Oli kiva nähdä Pepi vainaan rotutoveri. Kyllä tekisi niin mieli uutta koiraa, mutta kun niiden hinnat ovat 1200 €. Ei oikein ole varaa, kun kohta putkiremontti iskee päälle.

Salilla kävin samalla reissulla. Ei ollut ruuhkaa näin sunnuntai päivänä. Selkä meinaa vähän oirehtia taas vaihteeksi. Se ei oikein tainnut tykätä siitä torstain pallojumpan yhdestä liikeestä. Siinä piti istua pallon päällä ja sitten ikäänkuin pyörittää lantiota. Silloin ei tuntunut mitään, mutta myöhemmin kyllä. Voi voi kun sitä on niin raihnainen.

Kyllä on outoa, kun ei nykyään ilmainen työvoima kelpaa minnekkään. Kurssiin kuuluu 8 viikon harjoittelu ja ei vaan tunnu toisille paikkaa löytyvän. Jotkut ovat soitelleet moneen kymmeneeen paikkaa ja aina vastaus on ei. Kaksi viikkoa on aikaa harjoittelun alkuun, joten ei hyvältä näytä.