lauantai 13. marraskuuta 2010

Lauantain lässyt

Huhhuh ravasin kaupungilla ihan hikeen asti. Kävin etsimässä miehelle syntymäpäivälähjaa, mutta en löytänyt mieleistä. Olisin halunnut ostaa kunnollisen villapaidan, jossa olisi korkea kaulus. Kävin kolmessa liikkeessä ja missään ei ollut sinne päinkään olevaa paitaa. Pitää vielä etsiä paremmalla ajalla, kun nyt oli vähän kiireen hivakka. Olis hyvä tuommoinen paita talvella, kun tuo mies on niin kylmäinen. Minä tallustelen kesät talvet t-paidassa ja miehellä pitää olla kaikki vällyt päällä jo nyt, vaikka ei ole edes talvi.

Silmä on paranemaan päin. Verta ei ole enää niin paljoa valkuaisessa, kun se on valunut alaluomen alle näkymättömiin.

Tietokone lehdessä oli hauska vinkki, jos haluaa valokuvasta teetättää taulun. Eräs käsityöntaitaja huovuttaa valokuvista tauluja ja kaikkea muutakin. On muuten taitava ihminen. http://www.sarinlahja-aitta.com/

Itse kun en ole käsityöihminen ollenkaan, niin voin vain ihailla niitä joilla taitoa on. Minulla menee suoran sauman ompeluunkin viikko ja hyvä jos onnistuu sittenkään.Tarvitsen ompelukonetta niin harvoin, että unohdan jopa sen miten siihen lanka laitetaan. Kerran piti netistä etsiä ohjeet ja panna ne talteen, että osaan  laittaa langoituksen kuntoon. Että silleen.

Ostin pitkästä aikaa subit iltapalaksi. Ei tule kovin usein käytyä, mutta nyt poikkesin samalla kauppareissulla. Otin Subway Meltin ja Grillatun Kananrinnan. Onhan ne ihan hyviä, mutta ei niitä passaa joka viikko mutustaa.

Pitänee ruveta katsomaan töllöä. Sieltä tulee uusintana Pelastushelikopteri ja se on ihan katsottava ohjelma.

torstai 11. marraskuuta 2010

Silmätulehdus

No niin, oli pakko mennä yksityiselle silmälääkärille, kun tuo vasen silmä on ihan verinen. Alkoivat tutut ja tuntemattomat pelottelemaan vaikka millä hirveyksillä, ja kerrankin minä uskoin. Onneksi siellä ei ollut tulehdusta kummempaa, mutta kaipa se olisi pahentunut ajan myötä. Nyt sitten salvaa 7 päivän kuuri 3 kertaa päivässä. Juuri äsken sitä laitoin ja nyt tässä tihraan näyttöä puolivalolla. Lääkärinpalkkio oli vaivaiset 70 euroa ja salva vajaa 9 euroa, joten onneksi ei sentään kallista ollut ;) Voi jessus mikähän tässä vielä tulee, kun vanha sanalaskuhan sanoo, ettei kahta ilman kolmatta. Ensin leikattiin, sitten silmätulehdus ja sitten, mitä? Alkaa rahapussin pohja paistaa nopeammin, kuin luulinkaan. Kela korvausta saa vajaa 14 euroa tuosta silmälaskusta, joten ihan kivasti jää maksettavaa. Oi voi.

tiistai 9. marraskuuta 2010

Jihuu

Tänä aamuna pitkästä aikaa kipusin vaa´alle. Herrimunjee paino oli pudonnut ihan kilotolkulla. Luulin tämän sairastelun ja sen myötä liikkumattomuuden kostautuneen, mutta eipäs siinä niin käynytkään. En ensin uskonut lukemaa ja passitin miehen siihen vaa´alle punnitsemaan itseään,  sillä kun paino pysyy kilon haarukassa. Oli se sit uskottava ettei vaaka valehtele. Siis eihän se mahdottomia ole pudonnut, mutta alaspäin kuitenkin. Nyt näytti 85,4 kg eli siitä kun aloitin tämän uuden elämän on pudonnut 5,8 kg. Pitää olla tyytyväinen. Pikkuhiljaa etiäppäin.

Vointi on ollut ihan hyvä. Kipuja ei juurikaan ole, mutta kun se haava paranee niin sitä on alkanut kutittamaan. Kauhea kutka on välillä ja kun sitä ei oikein voi kynsiä, niin pitää välillä kiemurrella kuin käärmetanssija ilman kärmestä. Onneksi ei sitä ole sattunut tuolla kaupungilla käydessä. Voisihan ne vähän katsoa, kun meikäläinen siellä kiemurtelee. Taitaisi pian piipaa-auto tulla ja viedä lepäämään.

 Mitähän tässä muuta on viikon aikana tapahtunut. Lunta ja pakkasta on ainakin tullut. Yäk! En tykkää. Työkkärillä ei ollut mitään sitä vastaan, että haen koulutukseen, joten jätän paperit siihen vetämään. Ompahan jotain uutta taas odotettavissa. Huono omatunto on kun en ole paneutunut kurssitehtäviin tarpeeksi, mutta jotain sentään olen niistä saanut tehtyä. Eilen leivoin torttuja, kun näin  niitä kaupassa ja alkoi niin mieli tekemään. Onhan ne hyviä ja lihottavia :) Tänään siivosin  kun oli jotenkin siivousfiilis päivä. Lueskellut olen aika paljon. En tiedä siitäkö johtuu vai mistä, mutta vasemmasta silmästä on verisuoni katkennut ja se on aika rajun näköinen. Puolet silmästä on ihan veripunainen.