torstai 10. marraskuuta 2011

Extremeä

Nukuttiin viime yö mökillä ulkona. Aamulla oli 5 astetta pakkasta kun noustiin. Kieltämättä oli vähän ikävää makuupussin uumenista nousta kylmään aamuun, mutta se karaisee :) Jonkin verran paleli välillä illalla ja yöllä, mutta ihan kohtuullisesti sai nukkua. Ulkona oloa tuli yhtämittaa noin 18 tuntia. Ei olla varmaan koskaan näin myöhään vuodesta nukuttu ulkoilmassa.

sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Nyt kyrsii

Jumaleissön kun alkaa kyrsimään ihan tosissaan tämän talon meno. Toissa yönä taas joku saatanan valopää särki alaoven lasin. Heräsin siihen kun tämä meidän asunto on ihan oven yläpuolella. Sitten se juippi paineli yläkertaan. Kaipa siellä oli joku avaamassa ovea. Ei vaan alas asti tullut.

Ei ole montaa viikkoa taaksepäin kun toisesta portaasta oli särjetty lasi samalla lailla. Silloin ne oli olleet joitakin ohikulkijoita. Meidän kylmään kellarikomeroon oli yritetty murtautua joku aika sitten. Oli yritetty saada lauta irti kopin seinästä, mutta pikkuisen oli tainnut jäädä kesken se homma. Luulivat raukat, että siellä on viiniä,  kun on viinipulloissa mehuja.

Jollakin aikaa kesällä varmaan 5 kellarikomerosta oli särjetty lukot. Sitä en tiedä oliko niistä mitään viety. Meidän koppi oli silloin koskematon. Nämä kopit on siis näitä, joissa säilytetään kaikkea jonninjoutavaa romua. Ainakin meillä.

Tänä aamuna oli A-portaasta runkovesiputki pamahtanut ja siihen sitten tuli "halpapalkkainen" putkiliikkeen päivystäjä sitä ensiapua antamaan. Putkiremontista on puhuttu jo aika kauan, mutta mitään ei tapahdu. Saas nyt nähdä joko alkaa taloyhtiön hallituksella mennä kaaliin remontin aloittamisen pakko.

Olisikohan kuukausi aikaa, kun yhdessä asunnossa sattui vesivahinko huolimatomuuden takia. Asukas, joku nuori jätkän uivelo, ei ollut huolehtinut kylppärin viemärin puhdistamisesta ja vesi tulvi siihen huoneistoon ja alapuoliseen kanssa. Ei vaan jaksa ymmärtää tavallisella järjellä varustettu ihminen, miten voi olla niin välinpitämätöntä menoa. Jos kylppärissä on monta senttiä korkea kynnyskin, niin siitä tulee vesi yli ja kastelee koko asunnon ja valuu rakenteita pitkin tai läpi alapuolelle. Saas nähdä minkälainen revohka sitä asiasta vielä tulee. Saako siltä jätkältä mitään korvauksia vai kuka maksaa?

Ei pitäisi yleistää, mutta jokaisessa tapauksessa on  luultavasti vuokralainen ollut tekijänä. Paitsi tietysti tuo ulkopuolisten tekemä lasin rikkominen. Pitäisi joku laki olla, ettei omistuasuntoja sisältäviin  taloihin saa ottaa vuokralaisia. Ainakin tässä talossa niistä on ollut vuosien saatossa tavattomasti harmia.