lauantai 4. kesäkuuta 2011

Rakennushommia

Eipä arvannut mihin hommiin joutuu, kun viikolla ostettiin se ajoleikkuri. Se ei sopinutkaan sinne varastoon mihin se oli tarkoitus laittaa suojaan. Se ei mennyt ovesta, kun joko ovi oli liian kapea tai leikkuri liian leveä :) Ihan miten vaan, mutta sille piti tehdä uusi paikka. Eilen ja tänään sitten rempattiin vanhan saunan pukuhuonetta leikkurille sopivaksi. Sauna ei ole koskaan ollut meillä käytössä, se on ollut pelkästään romuvarastona.

Ensin piti tietysti tyhjentää tuhat ja yksi tavaraa pois sieltä. Herrimunjee, että sinne oli tullut laitettua pahan päivän varalle kaikkea. Osa oli omia ja osa appivanhempien. Liki kymmenen jätesäkillistä tavaraa vietiin roskikseen. Sitten piti sahata osa seinästä pois ja leventää sillä tavoin oviaukkoa. Entiseen oveen sitten laudoista lisää leveyttä ja uusi lukkosysteemi. Vielä lopuksi ramppi, jota pitkin pääsee huristamaan koneella sisään. Itikoita oli ihan kiitettävästi kaverina ja jumalattoman kuuma. Niin ja pölyistä.

Kyllä siitä tuli ihan ok suoja. Sopii vielä toinenkin leikkuri siihen viereen, niin on helpompi sekin ottaa aina käyttöön. Maalata se uusi ovenpuolikas kyllä pitää, mutta sekään ei ole ongelma. Yksi maalipöntön jämä on kaupunkiasunnon kellarissa. Pitää vaan muistaa viedä se mökille. Se milloin sen muistan, onkin taas eri asia :)

tiistai 31. toukokuuta 2011

Uusi ajoleikkuri

Vihdoinkin saatiin ostettua tuommoinen leikkuri,
jolla on hyvä ajella nurmikkoa.
Syksyllä voi sitten ajaa lehtiä silpuksi tai yhteen kasaan.
On tehokkampi kuin työnnettävä ja ei tarvii kävellä :)
Merkki on McCulloch Mow Cart 66.

Tarttee käydä huomenna öljyostoksilla, niin pääsee kokeilemaan millaista tuolla on ajaa. Tänään ei voitu kokeilla kun ei ollut sopivaa öljyä.

sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Hapsenkakkiainen :)

Voihan pee. Meidän yläpuolella asuva nainen muuttaa pois. Se on ollut hyvä naapuri. Ei ole juhlinut ja riekkunut yökausia, niin kuin moni muu, joka on siinä ennen asunut. Nyt sitä ei tiedä minkälainen asukas siihen tulee. Sehän se on näissä kerrostalo asumisissa, että et voi valita naapureitasi.

Oltiin mökillä yksi yö, mutta kun rupesi satamaan tultiin kotiin kiireenvilkkaa. Ei siellä viihdy, jos joutuu olemaan sisällä. Ei ole töllöä, tietsikkaa ja muita vempaimia, joiden seurassa aika menisi. Ei aina jaksa lukeakkaan, vaikka tavallisen paljon kyllä luenkin.

Tämmöinen vemmeltäjä oli meidän kiikun päällä. Lienee joku kantojäärä tai kansanomainen  nimitys lie hapsenkakkiainen. Kiikku näköjään kaipaisi maalausta ja mökin ikkunanpokat myös. Milloin sitä sitten saisi niin paljon itsestään irti, että maalaisi. En tiedä :(