maanantai 13. joulukuuta 2010

Reissu päivä 2

Aamupalalle heti 7 ja maha täyteen. Minulla on kyllä maha pienentynyt, joten ei voinut tankata niin paljoa kuin joskus ennen. En kyllä nälkäänkään jäänyt :) Oli monenmoista ruokaa, leikkelettä, hedelmiä, marjoja jne. Vähän aikaa lepäämistä ja kaupungille. Satoi lunta/räntää ja tuuli. Piti käydä heti ostamassa miehelle kaulaliina, ettei palellu kun russakka sinne. Kierreltiin kaupunkia ja kiivettiin Patkulin portaita pitkin Toompealle. Sekin paikka on nähty monta kertaa, mutta siitä on tullut traditio kiivetä sinne. Nyt vaan haasteellisuutta antoi lumi, liukkaus ja tuuli.

Käytiin kahdessa kirkossa, Tuomiokirkko ja Aleksanteri Nevskin Katedraali, ihmettelemässä arkkitehtuuria ja muuta. http://www.tourism.tallinn.ee/fin/fpage/nahtavyydet/kirkot
Kävelyä tuli taas kilometri tolkulla päivän aikana. Käytiin kaupoissa ja joulumarkkinoilla uudelleen. Ostin pari saippuaa. Iltapäivällä mentiin anopin ja apen kanssa syömään pippurisäkkiin. Ruoka oli tosi hyvää ja sitä oli riittävästi. Me jatketiin iltaglögille Raatihuoneentorille ja appivanhemmat lähti hotelliin. Kauhea tuuli ja pyry jatkui. Glögin juonnin jälkeen palailtiin mekin hotellin lämpimään.

Hotellin ravintolassa oli pantu pystyyn karaoke ja siellä tanssia rytkyttelivät vaikka ei ollut kyllä parkettiakaan. Joitakin tosi hyviä laulajia oli, mutta kyllä oli huonojakin. Olisi tehnyt mieli käydä laulaa luikauttamassa, mutta en sit taaskaan ilennyt. Olisi vissiin pitänyt ottaa enempi rohkaisua :) no anyway nukkumatti alkoi ottaa valtaa ja piti lähteä nukkumaan.

Reissu päivä 1

Nyt on reissu Tallinnaan heitetty ja nyt pitäsi olla viikko lomaa lomasta toipumiseen. Lähdettiin perjantai aamuna 5.30. Autossa oli melkein 50 matkustajaa. Mentiin aika haipakkaa Helsinkiin, kun siellä on kauheasti lunta ja siksi huono ajokeli. Päästiin kuitenkin kohtuullisen hyvin satamaan noin 2 tuntia ennen laivan lähtöä, joka lähti 14.30. Laiva oli ihan täynnä kaikenlaista kulkijaa. Merellä tuuli, mutta ei kovin paljoa. Tallinnan satamassa oltiin 16.30 ja hotellissa lopulta noin 1,5 tunnin kuluttua.

Olemme käyneet Tallinnassa ennenkin talvi aikaan, mutta siellä ei ole koskaan ollut noin paljon lunta. Ilmeisesti siellä on vieläkin joku ryssänvallanalainen mentaliteetti töiden tekemisessä, kun yhtään ei tehdä lumitöitä. Voi jessus, täällä ei edes syrjäkylillä ole niin huonosti aurattuja teitä, puhumattakaan että kaupungissa olisi niin huonosti huolehdittuja katuja.

Pidän Tallinnasta ja käyn siellä mielelläni, mutta tämä reissu oli yhtä rämpimistä. Satamasta hotelliin on ehkä kilometrin verran ja autolla mentiin sitä matkaa ainakin kolme varttia. Kävelemällä olisi mennyt muutama minuutti. Paljon liikennettä+lunta ja soppa oli valmis. No hotelllissa oli kaikki valmista majoittumiseen. Levättiin vähän aikaa ja ei kun menoksi etsimään syöntipaikkaa. Siinä vaiheessa iltaa oli takana jo kohtuullisen pitkä päivä. Olin herännyt 02.00 ja valvonut siitä saakka.

Ei jaksanut ruveta etsimään kovin gurmee ;) paikkaa, joten päädyttiin syömään pizzaa. Ravintola oli Vapiano. Siellä paiskattiin sisään mennessä "luottokortti" käteen. Kun tilasi ruokaa tiskiltä sille kortille ladattiin maksut ja sillä maksettiin lähtiessä. Ihan hauska systeemi. Pizza oli varmaan 35 cm halkaisijaltaan, joten kyllä sillä enin nälkä lähti. Iso olut maksoi 2 euroa.

Jatkettin matkaa vanhaan kaupunkiin päin ja käytiin joulutorilla. Siellä oli paljon kojuja joissa möivät kaikenlasia käsitöitä, sekä glögiä. Sitä oli alkoholipitoista ja ilman alkoholia. Juotiin yhdet ja katseltiin ihmisvilinää. Alkoi olla jo myöhä ja kauhea väsy, niin kurvattiin kaupan kautta hotellille. Unta palloon ja kohti uutta päivää.