sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Kirkossa

Kävin kirkossa ensi kertaa sitten vuoden 1994. En nytkään kyllä jumalanpalveluksessa, vaan kuuntelemassa Mozartin Requiemia. Kyllä se oli kuuntelemisen arvoinen esitys. Siinä oli neljä kuoroa, neljä solistia ja kaksi orkesteria sekä urkuri. Kirkko oli tupaten täynnä eri ikäisiä ihmisiä. Varmaan lähes kaikista ikäluokista vauvasta vaariin. Esitys oli noin tunnin mittainen, joka sinänsä oli ihan sopiva pituus, kun ne kirkon penkit oli tosi huonot istua. Lienevätkö tarkoituksella tehty huonosti istuttaviksi.

Toisaalta ei tuo ensimmäinen lause ihan pidä paikkaansa. Olen toki käynyt monessakin kirkossa vuosien varrella, mutta vain ihastelemassa kirkkojen sisustusta ja arkkitehtuuria. Tallinnassa onkin hyvin mielenkiintoisia kirkkoja katsastella historiaa. Josta päästäänkin aasinsiltaa pitkin tulevaan matkaan. Vielä jokunen yö ja sit pääsee arjesta irti hetkeksi. Muita etukäteissuunnitelmia ei ole kuin se, että missä käydään syömässä. Se on tuttu ravintola, jossa ei olla kuitenkaan muutamaan vuoteen käyty.

Eilen ostin tähän läppäriin Office 2010- paketin. Lataus sujui ihan hyvin ja ei siinä mennyt aikaakaan, kuin ehkä 45 minuuttia. Onneksi olen opiskelijana kirjoilla Aikolla, niin sain sen Microsoftilta hintaan 80 €. Kaupasta ostettaessa hinta on siinä 600 €:n paikkeilla. En sitten tiedä onko Academic Professional, jonka ostin, ja Professional-paketeilla mitä eroa. Ainakin niissä on samat ohjelmat.

1 kommentti:

  1. Tottahan ne on tehty tahalleen jotta älyyvät immeiset katua syntejään... ;D;D

    VastaaPoista