maanantai 13. joulukuuta 2010

Reissu päivä 2

Aamupalalle heti 7 ja maha täyteen. Minulla on kyllä maha pienentynyt, joten ei voinut tankata niin paljoa kuin joskus ennen. En kyllä nälkäänkään jäänyt :) Oli monenmoista ruokaa, leikkelettä, hedelmiä, marjoja jne. Vähän aikaa lepäämistä ja kaupungille. Satoi lunta/räntää ja tuuli. Piti käydä heti ostamassa miehelle kaulaliina, ettei palellu kun russakka sinne. Kierreltiin kaupunkia ja kiivettiin Patkulin portaita pitkin Toompealle. Sekin paikka on nähty monta kertaa, mutta siitä on tullut traditio kiivetä sinne. Nyt vaan haasteellisuutta antoi lumi, liukkaus ja tuuli.

Käytiin kahdessa kirkossa, Tuomiokirkko ja Aleksanteri Nevskin Katedraali, ihmettelemässä arkkitehtuuria ja muuta. http://www.tourism.tallinn.ee/fin/fpage/nahtavyydet/kirkot
Kävelyä tuli taas kilometri tolkulla päivän aikana. Käytiin kaupoissa ja joulumarkkinoilla uudelleen. Ostin pari saippuaa. Iltapäivällä mentiin anopin ja apen kanssa syömään pippurisäkkiin. Ruoka oli tosi hyvää ja sitä oli riittävästi. Me jatketiin iltaglögille Raatihuoneentorille ja appivanhemmat lähti hotelliin. Kauhea tuuli ja pyry jatkui. Glögin juonnin jälkeen palailtiin mekin hotellin lämpimään.

Hotellin ravintolassa oli pantu pystyyn karaoke ja siellä tanssia rytkyttelivät vaikka ei ollut kyllä parkettiakaan. Joitakin tosi hyviä laulajia oli, mutta kyllä oli huonojakin. Olisi tehnyt mieli käydä laulaa luikauttamassa, mutta en sit taaskaan ilennyt. Olisi vissiin pitänyt ottaa enempi rohkaisua :) no anyway nukkumatti alkoi ottaa valtaa ja piti lähteä nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti