maanantai 20. joulukuuta 2010

Puseroa ostamassa ja hautajaisista

En halua nähdä yhtään ainutta rättikauppaa seuraavaan vuoteen. Kävin tänään etsimässä itselleni puseroa, joka olisi tarpeeksi hieno hautajaisiin, mutta tarpeeksi rento, että voisin pitää sitä sitten muulloinkin. Minä en voi sietää rimpsuja, röyhelöitä, blingblingiä ja avonaista kaula-aukkoa. Niin ja hintakaan ei saanut olla ainakaan yli 30.

Jessusmaria, että sai, ei kun piti, käydä monessa kaupassa ennen kuin oikea löytyi. Olisihan sitä ollut vaikka minkälaista kivaa rättiä, mutta kun ei ihan kirkuvan punaista tai sinistä voi hautajaisiin laittaa. Kävin IsossaMyyssä lähes kaikki kaupat, enkä löytänyt mieleistäni. Sokoksella hienot myyjät käveli melkein lävitse, eivätkä edes vaivautuneet kysymään haluanko jotakin. Siellä olisi ollut muuten ihan mieluisa pusero, mutta koko oli tissien kohdalta liian pieni. Onhan nekin kyllä tässä laihtumisen aikana vähän kutistuneet, mutta ei ne vielä mitkään rukkaset ole.Hintakin olisi ollut kohdallaan. Taisi olla parikymppiä.

Olin lopulta valmis menemään jopa Kekäleeseen, kun hoksasin, että onhan se Carlsonkin olemassa. Siellä nainen tuli heti kysymään voiko olla avuksi ja minä siihen että joo. Selitin mitä haluan ja sitten etsittiin, esiteltiin ja löydettiin. Ihan tavallinen musta paitapusero pitkillä hihoilla ja hinta 15 euroa. Jee!!!!! Palvelu oli tosi ystävällistä ja hyvää.

Niin eihän tässä tietenkään kiire ollut tämän ostamisen kanssa, hautajaiset kun on vasta huomenna. Lähden aamulla linja-autolla köröttämään Kainuuseen ja hautajaiset on klo 13.00. Siis sen minun äidin hautajaiset. Onneksi olen voinut hoitaa kaikki asiat puhelimella, niin ei tarvinnut tässä välissä lähteä käymään siellä. Arkkukin valittiin netin kautta niin, että hautaustoimiston pitäjä antoi minulle salasanan, jolla pääsin katsomaan arkun kuvia ja valitsin siitä sopivan. Heillä on myös kukkakauppa josta valitsin kukkakimpun ja arkun päälle tulevan kukkakoristeen. Vieraita en kutsunut, joten siellä on vain pappi, kantajat, minä ja tätini. Kantajatkin palkkasin hautaustoimiston kautta.

Olisihan niitä sukulaisia olemassa, mutta kun en ole koskaan pitänyt kehenkään yhteyttä, niin miksi minä niitä nyt kutsuisin. Joskus äiti sanoi, ettei tarvii hautajaisia järjestää ja kertoi ketä ei ainakaan saa kutsua. Käytin siis omaa päätäntävaltaani ja en kutsunut ketään.

Tiety-kurssi loppui tänään. Tokarissa näkyi olleen arvosanana K3, eli korkein. Toinen todistus tulee sitten myöhemmin postissa, kun ne eivät olleet vielä valmiita. Eli siis se tutkintotodistus sieltä Tiekeltä. Aloitan uuden koulutuksen tammikuussa samassa paikassa ja joskus minusta vielä tulee datanomi.

1 kommentti:

  1. Osanotot äitisi poismenon johdosta :( Ja onnittelut parhaasta arvosanasta :)

    VastaaPoista